Czyszczenie maszyn suchym lodem
W branży spożywczej oraz przetwórstwa żywności jest szybkie, skuteczne i co najważniejsze ekologiczne. Wciąż rosnące wymagania higieniczne stawiane przed przemysłem spożywczym zmuszają zakłady produkcyjne do stosowania innowacyjnych technik czyszczenia. Czyszczenie maszyn suchym lodem skutecznie usuwa alergeny a dzięki niskiej temperaturze ok. -78,5°C zabija także bakterie Salmonelli i E.Coli.
Ręczne skrobanie pozostałości osadów, wosków, tłuszczy, białek, smarów, nagarów oraz białek zostaje zastąpione higienicznym a także ekologicznym czyszczeniem maszyn suchym lodem
W przemyśle spożywczym suchym lodem czyścimy:
- piece
- zbiorniki
- silosy
- stoły do pakowania
- krajalnice
- noże
- ruszty
- urządzenia pakujące
- mieszalniki
- formy
- podłogi oraz ściany.